keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Rehtorin tervehdys syksyn 2012 opinto-oppaassa

Rehtorin tervehdys
 – muutoksen tuulia ja aktiivista toimintaa


Kaksi vuotta yhteiseloa opistotoiminnan järjestämisessä Koillis-Savossa tulee täyteen 1.8.2012. Koillis-Savon kansalaisopisto on tehnyt toiminnan yhteensovittamista ja jäsentänyt yhteistä toimintaa mm. johtokunnan myötävaikutuksella. Tänä vuonna on meidän myös ilo juhlia 40 vuotta täyttävää Rautavaaran osastoa, jossa opistotoimintaa on järjestetty vuodesta 1972 alkaen. Oppaan ilmestyttyä on jo juhlat ennätetty juhlia kesällä, Rautavaarapäivillä 29.6.–1.7.2012. Käy katsomassa jälkikäteen blogiamme ja kuvasaldoa tapahtumasta.


Muutoksen tuulet kuitenkin puhaltavat jälleen. Kuopion ja Nilsiän kaupunkien välinen kuntaliitos muuttaa opiston asemaa. Koillis-Savon kansalaisopisto lakkaa olemasta kuntaliitoksen myötä 1.1.2013 alkaen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että opistotoiminta lakkaa Juankoskella, Kaavilla, Nilsiässä tai Rautavaaralla. Toiminta jäsentyy syksyn 2012 aikana uuteen muotoon Kuopion kansalaisopiston Koillis-Savon alueopistona, kun uudet yhteistoimintasopimukset hyväksytään kesän aikana Juankoskella, Kaavilla, Rautavaaralla ja Kuopiossa. Lisäksi Kuopion kansalaisopiston ylläpitämisluvan muutosta on haettu em. muutoksen johdosta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.


Opistojen fuusioituminen tuo joitain muutoksia ja niistä tiedotetaan tarkemmin syksyn 2012 aikana. Keskeisimmät muutokset liittyvät kevään opinto-oppaan ilmestymiseen, ilmoittautumisten aikatauluihin, kevään kurssien uuteen ilmoittautumisosoitteeseen ja kurssimaksualennuksiin. Kurssimaksutaso säilyy ainakin ensi kevään ennallaan, koska se on hyvin lähellä Kuopion kansalaisopiston maaseutualueiden hinnoittelutasoa. Juankoskella, Kaavilla ja Rautavaaralla sivistyslautakunnat pystyvät määrittelemään kurssimaksutason ja minioppilasmäärän, joka omaan kuntaan kohdentuu. Uutta on opistoasiamiesverkosto, joka tulee joka kuntaan. Opistoasiamiehet rekrytoidaan syksyn 2012 aikana, jos kiinnostuit, ota yhteyttä rehtoriin.


Alkusyksyn tapahtumia, joissa opistomme on aktiivisesti mukana, on Nilsiän taiteiden yö perjantaina 31.8.2012. Pidämme opintotorin, esittelemme opetustarjontaamme ja otamme ilmoittautumisia vastaan. Juankoskella ja Rautavaaralla pidämme HARRY –harraste- ja yhdistysmessut. Rautavaaralla messut ovat lauantaina 1.9.2012klo 10–14 Monarilla ja Juankoskella vastaavasti lauantaina 8.9.2012 klo 10–14 Ruukinkoulun Agorassa. Kaikissa em. tilaisuuksissa annetaan ennakkotietoa tulevista muutoksista tietoiskujen muodossa.


Opistomme on myös mukana kuntien kanssa järjestämässä vaalipaneeleita. Vaalipaneelit järjestetään ainakin Kaavilla, Nilsiässä ja Rautavaaralla. Ajankohta on syyskuun loppu tai lokakuun alkupuoli.


Toimintamme jatkuu vuoden loppuun saakka entisellään. Tässä opinto-oppaassa olevaa opetustarjontaa on entisiin oppaisiin verrattuna uudistettu. Olemme verranneet kahta edeltävää kautta ja asettaneet tauolle jonkin verran kursseja ja ottaneet vastaavasti mukaan uutta sisältöä. Opas kannattaa lukea huolella ja tutkia myös oman kunnan toimipisteen tarjonnan lisäksi myös toisten toimipisteiden tarjontaa.
Visiomme mukaan, ollaan lähellä, opitaan ilolla, osataan yhdessä!


Opiskelun iloa!                            Sari Summanen, rehtori