tiistai 31. heinäkuuta 2012

 Koillis-Savon kansalaisopiston opinto-oppaat ovat jaossa 1.8. alkaen

Koillis-Savon kansalaisopiston opinto-oppaat ovat jaossa jakelupisteiden kautta keskiviikosta 1.8. alkaen. Opinto-oppaat eivät tule postiluukusta suoraan kuntalaisille vaan oppaan haluava voi noutaa sen jakelupisteestä. Opas kattaa vain syksyn opetuksen. Keväälle tulee uusi opas.

Oppaasta kannattaa lukea tarkkaan myös ohjesivut, sillä siellä on ennakkotietoa tulevista muutoksista Koillis-Savon kansalaisopiston ja Kuopion kansalaisopiston yhdistymisestä kuntaliitoksen yhteydessä 1.1.2013 alkaen. Osaa uusista käytännöistä sovelletaan jo tänä syksynä.

Koillis-Savon kansalaisopiston jakelupisteet

Oppaita on saatavana Koillis-Savon kansalaisopiston toiminta-alueen kuntien info-/palvelupisteistä, kirjastoista ja kirjastoautosta. Tarkemmat tiedot opinto-oppaiden jakelupisteistä löytyy Internetistä www.nilsia.fi/kansalaisopisto sekä opiston toimipisteiden toimistoilta.

Ilmoittautuminen

Koillis-Savon kansalaisopiston ilmoittautuminen alkaa maanantaina 6.8. klo 9.30 puhelimitse ja Internetissä. Ilmoittautumiskäytäntöihin on tullut tarkennuksia. Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa kurssi ei ala. Samalla valmentaudutaan Kuopion kansalaisopiston vastaavaan käytäntöön, joka tulee olemaan jatkossa toimintatapana.


Opinto-oppaan tiedot löytyvät paperisen lehtisen lisäksi myös Internetistä:
www.nilsia.fi/kansalaisopisto/opinnot/ohjelma


Muutos opintosetelikäytännöissä

Opintoseteli on jatkossa 10 € etuus, jonka saa eläkeläinen ja maahanmuuttaja. Enää ei ole käytössä erillisiä hakulomakkeita. Työttömät eivät saa opintosetelietuutta. He ovat oikeutettuja opiston normaaliin alennukseen.
 
Opintoseteli oikeus tulee todentaa eläkeläisten kohdalla esittämällä eläkekortti alle 63 –vuotiaat eläkeläiset yli 63 –vuotiaille etuus huomioidaan automaattisesti. Maahanmuuttajan tulee todentaa, että hänellä on kotikuntaoikeus opiston toiminta-alueen kunnassa. Oikeus opintosetelietuuteen tulee todentaa viimeistään kurssin alkamispäivänä opiston toimipisteelle ja Kaavilla kunnanviraston palvelusihteerille, muutoin etuutta ei saa.