maanantai 17. syyskuuta 2012

Kansalaisen turvallisuuskurssi julkistettiin 17.9.2012

Nilsiän paloasemalla julkistettiin maanantaina 17.9.2012 klo 15 koulutuspilotti

KANSALAISEN TURVALLISUUSKURSSI

Koulutuspilotti on Koillis-Savon kansalaisopiston ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksen yhteisesti suunnittelema koulutus. Koulutusta ovat olleet suunnittelemassa Koillis-Savon kansalaisopistolta rehtori Sari Summanen ja Pohjois-Savon pelastuslaitokselta koulutuspäällikkö Kauko Laurila sekä palomestari Risto Taskinen.

Kyseessä on koulutuskokonaisuus, joka kohdistuu jokaiselle tarpeellisiin kansalaistaitoihin ja – tietoihin. Jokaisen kansalaisen tulisi osata toimia oikein onnettomuuden sattuessa.

Ensimmäiset sekunnit sairauskohtauksessa, onnettomuustilanteessa ja palon sattuessa, ovat kriittisiä ja tärkeitä. Parhaimmillaan oikein toimimalla pelastetaan henkiä ja omaisuutta.

Pilotti ja koulutusyhteistyömalli testataan Koillis-Savon kansalaisopiston opistoalueella loka-marraskuun aikana ja malli on mahdollista siirtää uudeksi yhteistyönmalliksi läpi Suomen kansalaisopistojen ja pelastuslaitoksen uutena yhteistyömuotona.

Koulutuspilotin julkistivat Nilsiässä maanantaina 17.9. klo 15 Nilsiän paloasemalla
Pohjois-Savon pelastuslaitokselta pelastusjohtaja Jukka Koponen ja Koillis-Savon kansalaisopistolta rehtori Sari Summanen

Kuvaaja: Heikki Rissanen
Kuvassa vas. pelastusjohtaja Jukka Koponen, keskellä palomestari Risto Taskinen ja oik. rehtori Sari Summanen